السبت، 30 أبريل 2016

السيبيا ♥


السيبيا ♥


تعتبر السيبيا من لاطباق المحببة للجميع 
 خصوصا عشاق الاكلات البحرية ♥
اليوم حبيت اشارككم بطريقة تحضير السيبيا على الطريقة العاصمية الشهية ♥
وصفة الوالدة ربي يخليها لينا نشاء الله 

- من الممكن تقديم طبق السيبيا في العزومات و

 في عشاء الشهر الفضيل برفقة شوربة السمك 

وبوراك بالجنبري ممتلا
 
 و نعمل منها سفرة كلها بحريات ♥


المقادير و الطريقة :

- نحتاج الى 2 حباة سيبيا مغسولة و منضفة جيدا و مقطعه مربعات  حوالي 1كغ ♥

- في طنجرة نضع :

* راس ثوم مفروم + 4 ملاعق كبيرة زيت + السيبيا و نقلي الكل جيدا على نار هادئة  تم نضيف  رشة فلفل اسود + ملعقة صغيرة كمون + ملعقة صغيرة فلفل عكري الي هي البابريكا + 2 ورق رند الي هي ورق الغار  و نقلي الكل جيدا .
- نضيف 2 حياة طماطم حمراء مبشورة و نقلي الكل معا تم نمرق بالماء حتى تتغطى كل السيبيا مقدار 2 كوب ماء  نضع ملعقة صغيرة ملح + 2 ملاعق كبيرة من مركز الطماطم المعلبة و  نغلق الطنجرة و نتركها تنضج .

- عندما تنضج نتحصل على قطع سيبيا طرية جدا ♥
- تقدم ساخنة في صحن التقديم اما لوحدها او برفقة ارز ابيض مغلى مسبقا ♥
- تزين باوراق البقدونس ♥






ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق